Okulumuzda İngilizce eğitiminin hedefi; öğrencilerimize İngilizceyi sevdirmekdir. Öğretmenlerimizin ve İngilizce öğretmenlerimizin uyguladığı müfredat paralel ilerlemektedir. Böylece öğrencilerimize hem ana dillerinde hem İngilizce eğitiminde aynı tema ve hedef kazanımlar çerçevesinde sarmal ilerleyen bir beceri geliştirme programı uygulanmaktadır.
Aktif öğrenme modelini içeren, sözel iletişimin geliştirilmesini amaçlayan programımızda öğrencilerimiz dili yaşayarak ve eğlenerek öğrenmekte, İngilizceyi duymak ve konuşmaktan zevk alarak, günlük yaşamlarında kullanarak bilgilerini pekiştirmektedirler.
Oyun merkezli çeşitli etkinlikler öğrencinin dil kullanımına aktif katılımını sağlar, atölye çalışmaları yaparak farklı alanlarda da öğrendikleri yabancı dili kullanabileceklerini görürler. Drama, TPR (Fiziksel Uygulamalı Anlatım), müzik ve kuklalar dili etkin olarak kullanmada en çok yararlanılan yöntemlerdendir. Zengin görsel ve işitsel araçlar, günlük konuşma etkinlikleri, hareket eşliğinde söylenen şarkı, tekerleme ve oyunlar öğrendiklerini pekiştirmede büyük rol oynamaktadır.
İngilizce etkinlikleri planlanırken öğrencilerin farklı öğrenme şekillerine sahip oldukları göz önünde tutularak el işi ve resim çalışmaları, müzik ve hareket bazlı çalışmalar, bilgisayar destekli etkinlikler, drama, fen-doğa-mutfak etkinlikleri, hikaye kitapları ve projeler kullanılarak farklı öğretim teknikleriyle her öğrenciye ulaşmak hedeflenmektedir.
Farklı branşlarla desteklenen İngilizce programımızda öğrencilerimize İngilizceyi günlük hayatlarının içinde duyma, kullanma ve yaşayarak öğrenme fırsatları yaratmaya çalışmaktayız.
PHONICS
Phonics dersleri kapsamında 5 Yaş gruplarımızda İngilizce ses bilgisi çalışmaları yapılmaktadır. Ses ve ses gruplarının bir ya da birçok sesi ifade ettiklerini oyun ve şarkı yoluyla öğrenmektedirler. Öğrencilerimiz kelimelerin doğru telaffuzlarını öğrenirken aktif ve duyumsal etkinliklere yer verilmektedir.
Programımızın başarıya ulaşması bu dönemin özelliklerini iyi bilen profesyonel bir ekiple mümkün olmaktadır. Burada önemli olan öğrencilerde yeni bir dile karşı merak ve empati oluşturabilmek ve aktiviteler yoluyla kendilerini rahat hissedecekleri bir ortamda ifade etme becerilerini geliştirmektir.
İngilizce dil eğitimi ders olarak değil, iletişim aracı olarak tasarlanmaktadır.
Yabancı dilin kültürler arası bilinci geliştireceği fikrinden hareketle çoklu zeka kuramı ve tam öğrenme metotları uygulanarak her çocuğun ayrı bir birey, ayrı bir zeka düzeyi ve farklı öğrenme şekli olduğu dikkate alınmaktadır.